TANNBEHANDLING

Hester må på samme måte som oss sjekke tennene minst en gang i året :) Tennene til en hest vokser hele tiden og de utvikler spisser som gnager og lager sår i slimhinnen til slutt hvis de ikke blir pusset ned jevnlig. Det blir også vanskelig for dem å spise hvis ikke tennene er som de skal. Han er ikke så glad i dette så han må dopes ganske godt ned først. I går måtte han ha litt ekstra behandling. Siden tennene vokser og beveger seg hele tiden så har han fått mellomrom mellom noen av tennene hvor det har pakket seg fòr, altså høy og gress, og blitt lommer fullstappet av gress. Dette blir jo vondt etterhvert selvfølgelig, siden det ikke forsvinner igjen av seg selv. Så dyrlege Nikolai sliper mellom de tennene og lager ekstra åpninger så det ikke kan danne seg sånne lommer igjen. Lekkmin var superflink, sto stille hele tiden så det tok ikke så fryktelig lang tid :) Hehe, her står han i boksen sin og prøver å våkne. Er litt slapp i trynet så må hvile underleppa på døra :D Han ser ikke helt smashing våken ut ;) Men plutselig så våknet han til å kunne bli satt ut med flokken igjen :)

Det er ikke bra å sette hesten ut før den er helt på plass igjen. De kjemper jo hele tiden om rang i flokken og hvis en hest som er høyt i rang kommer ut mens den er dopet ned så vil de andre se på han som svak og han kan miste plassen sin. Da blir det mye bråk og uro i flokken etterpå når den på nytt må jobbe seg tilbake til sin tidligere rang.  

Vi skal ha ny sjekk i august for å se om det har grodd fint og om det trengs å utvide flere mellomrom :)

#blogg #hest #tenner #dyrlege #behandling #dopet 

7 kommentarer

Bjørg Strandbakke Tømt

28.06.2016 kl.10:38

Stakkars Lekkmin 💗 godt å få ordna tenner!! Men han er jo flink da 😁

Anne

28.06.2016 kl.10:40

Bjørg Strandbakke Tømt: Det var nok ikke noe godt... Men han var veldig flink <3 Og blir jo mye bedre etterpå da <3

Henriette Celin

28.06.2016 kl.10:53

Kan skjønne de også må behandle tennene, hehe. Flink var han jo og (:

Anne

28.06.2016 kl.11:12

Henriette Celin: Ja, han var superflink <3 Han er har vært så innmarig redd dyrlegen at dette er et stort fremskritt :D

Henriette Celin

28.06.2016 kl.11:18

SV: Å, det er flott da :-D

Elise

08.07.2016 kl.21:49

Kjempefin blogg følger deg gjerne.. Har en litt anderledes hesteblogg sjekk den gjerne ut...

Anne

08.07.2016 kl.22:49

Elise: Takk :) Jeg har prøvd å søke deg opp, men får ingen treff... Får prøve igjen litt seinere :)

Skriv en ny kommentar

Anne

Anne

43, Sørum

Jeg er en tobarnsmor som elsker Rock'n Roll. Jeg er samboer, dansemamma, hestemamma, gamermamma, kattemamma, aldri så liten løvemamma for hele familien min og glad i å lage mat :) Jeg er kreativ og elsker å sy :)

Kategorier

Arkiv

hits