KROPPEN DIN HUSKER MER ENN DEG

Hvis man opplever ubehagelig ting, skremmende ting, traumer så blir dette lagret i kroppen. Det kan godt være at man føler selv at "dette gikk jo bra, har ikke tenkt noe særlig på det siden det skjedde" helt til du for eksempel er på det samme stedet igjen... Da kan kroppen din plutselig reagere med skjelving, kvalme, svimmelhet og høy puls. Det kan være såpass at du tror du er på vei til å bli syk. Men det er bare kroppen som husker hva som skjedde forrige gang den var her og setter på alarmsystemet. Hvis du da gir etter for kroppen og tenker at "her kan jeg jo ikke være" så gir du kroppen rett og det er fare for at du får et problem med å være på det stedet eller steder som ligner seinere. Hvis du derimot forstår hva som skjer og at det ikke er noe farlig, du er ikke syk. At du forteller kroppen din at denne alarmen er falsk. Da beroliger du kroppen din igjen, omprogramerer deg selv til å forstå at her er det helt ok å være. 


(bilde hentet fra Google)

Hjernen vår er jo den som styrer oss, våre tanker og følelser. Men hjernen kan også lures, både i negativ og postiv retning. Det er jo noe som heter Fake it till you make it, og det ligger mye i det :) 

Det er ikke lett da, det er mye enklere å høre på kroppens alarmsystem. Det overdøver jo alt og gir oss beskjed om å komme oss hjem hvor det er trygt. Og så fort du kommer innafor døra hjemme så roer alt seg ned og du forstår at du er jo ikke syk... 

Jeg kjenner at hvis jeg snakker om ting som har skjedd før, vanskelige ting, så reagerer kroppen min bare ved å snakke om det. Jeg snakket med en venninne her om dagen også sa hun at jeg var helt rød på halsen. Jeg kjente litt etter og merket at jeg skalv innvendig også. Dette er på grunn av noe som har skjedd for snart 20 år siden og jeg kjenner jeg reagerer bare ved å skrive dette. Det er fordi kroppen min husker hvordan det var. Hvor dypt det gikk inn på meg. Utfordringen er jo å få kroppen til å forstå at dette er noe som skjedde for lenge siden som er ferdig, bare et lite minne igjen. At den ikke trenger å gå i forsvar lenger, det kan ikke skade meg noe mer.

Jeg har vært mye til healing. Healing er en helt fantastisk behandlingsmetode! Det er mange som ikke tror på det, som tror det bare er bullshit. Men det er jo enkelt og greit kroppen som reparerer seg selv :) Jeg har ting i livet mitt jeg ikke kunne snakke om uten at hele kroppen ristet og tennene klapret. Jeg var rødflammet langt nedover armene. En dag oppdaget jeg at det hadde roet seg ned, jeg kunne snakke om det uten å klikke av sinne eller bli dønn sliten etterpå. Og jeg hadde egentlig ikke merket forandringen, den hadde skjedd mens jeg lå på benken og ble healet. Fikk fylt opp kroppen med gode energier som erstattet de dårlige. Det som har skjedd har skjedd, det påvirker meg bare ikke så voldsomt lenger.

Jeg kjenner mens jeg skriver at det er på tide med en ny runde med healing <3 Det er en gave å gi til seg selv :) Det finnes ikke negativt, bare godt <3 

Har du prøvd healing?

Hva gjør du for å bearbeide vanskelige ting som har skjedd? 

Ønsker alle en strålende dag ♥

#blogg #traumer #kroppen #healing 

2 kommentarer

Anne Grethe

09.07.2016 kl.16:58

Jeg har forsøkt healing en gang og den kraften man blir fyllt med er ganske utrolig

Anne

09.07.2016 kl.19:59

Anne Grethe: Ja, det er deilig <3

Skriv en ny kommentar

Anne

Anne

43, Sørum

Jeg er en tobarnsmor som elsker Rock'n Roll. Jeg er samboer, dansemamma, hestemamma, gamermamma, kattemamma, aldri så liten løvemamma for hele familien min og glad i å lage mat :) Jeg er kreativ og elsker å sy :)

Kategorier

Arkiv

hits